Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Serveis als socis > Convocatòries internacionals

Convocatòries internacionals

<< Altres convocatòries

Residències de creació a La Volière (França)

Data de termini de presentació: 27 de novembre de 2022

 • Data de publicació: 15 de novembre de 2022

  Data de realització: 2 de gener de 2023

  Població: Saint-Nazaire

  País: França

  Descripció

  La Volière és un  centre cultural i artístic dedicat al circ i a les arts de carrer que té com a eixos vertebradors ser una escola de circ, un laboratori de creació, una fàbrica de les arts en viu i un espai de relació i comunitat social tant a nivell local com d’intercanvi internacional. El seu objectiu principal es basa en reinventar les disciplines entorn del circ contemporani per tal de convertir-les en pràctiques de reflexió i crítica del món actual.  

  Des del setembre del 2020 i gràcies a la iniciativa de Fred Deb’, actual directora artística del centre, La Volière obre programes de residència de creació pels artistes de circ i acrobàcia aeris que pretenen ser programes de suport a la creació, de catapulta dels artistes emergents i d’acolliment dels projectes que s’incloguin en la disciplina aèria. 

  Procés de participació

  Els artistes interessants han de presentar el seu dossier de candidatura a l’adreça de correu següent: administration@lavolierecirque.com abans del 27 de novembre de 2022. El dossier ha d’incloure els documents següents:

      Un dossier artístic que presenti el treball de l’artista o de la companyia i el projecte de creació. El dossier ha incloure una biografia, el plantejament o perspectiva artística, els referents visuals de l’univers artístic, la descripció del projecte concret per a desenvolupar durant la residència, el calendari del procés de creació i els noms de les possibles institucions o entitats que recolzin el projecte.

      L’enllaç a una pàgina web en la qual es pugui visualitzar el treball de l’artista i de la companyia de manera representativa.

      Una carta de motivació i d’intencions de màxim 2 pàgines

      Una fitxa tècnica que precisi les necessitats materials, espacials i de personal del projecte en curs de creació

      El CV dels membres de l’artista o dels membres de l’equip que residirà a La Volière

      El pressupost del projecte de creació per desenvolupar durant la residència, incloent-hi els honoraris que es concediran en cas de selecció: 1500 euros per un sol artista; 2300 euros per una companyia de dues persones i 3000 euros per una companyia de tres persones.  

  A més, cal que el dossier inclogui una especificació de les dates en què l’artista o companyia voldria / podria disposar de la residència a La Volière.

  Per més informació, contacteu amb la delegada de l’ICEC a França, Eva Colom, a l’adreça de correu següent: paris.icec@gencat.cat.

  Email: administration@lavolierecirque.com, paris.icec@gencat.cat

Enllaços relacionats