Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Serveis als socis > Convocatòries internacionals

Convocatòries internacionals

<< Altres convocatòries

Convocatòria per actuar al Festival Mondial du Cirque de Demain

Data de termini de presentació: 15 d'octubre de 2022

 • Data de publicació: 7 de juliol de 2022

  Data de realització: 26 de gener de 2023

  Població: París

  País: França

  Descripció

  Creat el 1977 per l’Isabelle Mauclair i el Dominique Mauclair, el Festival Mondial du Cirque de Demain és un dels grans esdeveniments pel sector del circ francès i internacional. Celebrat anualment al Cirque Phénix de París, el festival reuneix acròbates, malabaristes, trapezistes i clown d’arreu del món per tal de fer aturar el temps per tots aquells que els vagin a veure i durant tots els dies que durin els seus espectacles.

  Del 26 al 29 de gener de 2023 tindrà lloc la 42a edició del festival, després d’una doble anul·lació els anys 2020 i 2021 a causa de la COVID-19, amb una represa de l’activitat que no pretén recuperar les programacions i els artistes de l’última edició no celebrada, sinó que a més es presenta com una fita clau pel sector, tot augurant un 2023 en què els professionals de les arts del circ i de les arts escèniques puguin es puguin retrobar.  

  Des de l’any 1999, quan una tempesta va destruir el recinte on el festival es desenvolupava anteriorment, Alain M. Pacherie, el director actual, hagué de construir un nou circ i, com a conseqüència, va fer variar lleument les regles del seu festival. Així doncs, des d’aquest moment, el Festival Mondial du Cirque de Demain esdevé un esdeveniment clau, sobretot, pels talents emergents i joves de les arts del circ, ja que la participació a les seves convocatòries queda limitada als 25 anys d’edat pels artistes de circ, amb l’excepció dels 30 anys d’edat per clowns i pallassos.  
  Actualment, hi ha dues candidatures obertes pel Festival Mondial du Cirque de Demain, la del 2023 i la del 2024, les dates de la qual encara s’han d’anunciar. Així doncs, aquells artistes que vulguin participar en l’edició del 2023, han d’omplir el formulari que el festival posa a disposició abans del 15 d’octubre de 2022. Tots aquells artistes que omplin el formulari després d’aquesta data, passaran a ser valorats com a candidats per l’edició del 2024.    

  Per qualsevol dubte o qüestió, poseu-vos en contacte amb Eva Colom, delegada de l’ICEC a París, a través de l’adreça següent: paris.icec@gencat.cat.