Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Serveis als socis > Convocatòries internacionals

Convocatòries internacionals

<< Altres convocatòries

Circus Next 2022-2023

Data de termini de presentació: 22 de maig de 2022

 • Data de publicació: 4 de març de 2022

  Data de realització: 1 de desembre de 2022

  Descripció

  CircusNEXT és un segell de circ europeu i una plataforma europea per les arts del circ contemporànies i d’autor, amb més d’una trentena de socis de disset països diferents, que es regeix per tres principis bàsics: la descoberta i visibilització de talents emergents, el suport al procés de creació d’aquestes companyies i artistes i, finalment, la cooperació europea entre els diferents agents de les arts del circ. Enguany, celebren el seu aniversari amb vint anys d’història amb més de cent companyies de circ i més de mil artistes de trenta nacionalitats diferents que han estat acompanyats, recolzats i potenciats per CircusNEXT.  

  Entre les diferents activitats que organitza l’entitat, un dels més esperats és la convocatòria CircusNEXT Platform, projecte seleccionat per la Comissió Europea com a part del programa Creative Europe durant el període 2017-2021 i que, enguany, torna a activar-se amb una proposta de convocatòries anuals pels propers tres cursos següents: 2022-2023 (convocatòria actual), 2023-2024 i 2024-2025. La convocatòria 2022-23, de fet, celebrarà l’onzena edició de la plataforma. A més, les companyies i artistes seleccionats presentaran el seu projecte al Théâtre de la Cité Internationale la primavera del 2023 (15-26 de maig, dates provisionals) en unes jornades artístiques de tres dies que acolliran programadors, especialistes i gran públic enamorats del circ contemporani i d’autor.  

  En l’edició passada, 2021-22, es van presentar més de cent vint-i-cinc candidatures de tota Europa, de les quals se’n van pre-seleccionar sis que competiran el proper maig del 2022, al Téâtre de la Cité (París), per tal que el jurat esculli un únic i darrer guanyador. En la pròxima edició 2022-23, en la qual participaran els artistes que es presentin a aquesta convocatòria, s’estructurarà de la mateixa forma. Hi ha, doncs, tres fases diferents en el procés: una primera per presentar la candidatura; una segona fase de preselecció en funciçó del territori dels candidats (juny del 2022) i, finalment, una tercera fase de selecció internacional, que serà la responsable de presentar definitivament la llista de projectes que arribaran a la final i representaran el seu projecte en les jornades artístiques del maig del 2023, jornades de les quals en sortirà el guanyador del CircusNEXT 2022-23 i que, al seu torn, tancaran l’edició actual.  

  Criteris de participació


  Per tal de presentar la candidatura al CircusNEXT 2022, els artistes i/o companyies han de complir les premisses següents:  

      Tenir almenys 18 anys;  

      Residir a algun territori d’Europa;
      No estar inscrit, en el moment de participar al concurs, a cap escola de circ;
      No haver guanyat a Jeunes talents Cirque Europe o en edicions passades de CircusNEXT;
      Estar disponible durant la setmana de selecció, entre el desembre del 2022 i l’abril del 2023 (per concretar) i durant la setmana de presentació pública dels projectes seleccionats al maig del 2023;
      Ser un artista o companyia artística emergent (haver dut a terme, com a màxim, un o dos projectes de circ);

      No haver rebut subvencions públiques en les últimes creacions i/o projectes;
      No haver fet una gira europea rellevant en termes econòmics i/o de visibilització amb la companyia amb la qual es presenta el projecte;

  Atenció! Aquests criteris s’apliquen a tots els artistes i membres de la companyia interessada a presentar-se, així també com als autors d’aquestes creacions.

  Criteris de selecció

  El jurat del CircusNEXT 2022 seleccionarà els projectes en funció de quatre criteris diferents, que s’especificaran en futures reunions (data per concretar, anunciada al seu web). Aquests criteris són:

      Singularitat i originalitat del projecte

      Coherència a l’estètica contemporània, línia o estil de les arts del circ d’autor actuals

      Qualitat del projecte (posada en escena, presència sobre l’escenari, etc.)

      Capacitat de direcció i realització del projecte

  Cal enviar les candidatures al web de CircusNEXT, quan es publiqui la convocatòria: www.circusnext.eu.

  Per més informació o dubtes, contacteu amb:

      Sabrina Abiad : coordination@circusnext.eu  
      Juliette Seguin : platform@circusnext.eu  

  O poseu-vos en contacte amb l’oficina de Catalan Arts – ICEC París, a l’adreça de correu següent: paris.icec@gencat.cat.  

  Email: coordination@circusnext.eu, platform@circusnext.eu

Enllaços relacionats