Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Serveis als socis > Convocatòries internacionals

Convocatòries internacionals

<< Altres convocatòries

Convocatòria d'ajuts a la cultura 2021 de l'Euroregió Pirineus Mediterrània

Data de termini de presentació: 9 de setembre de 2021

 • Data de publicació: 6 de juliol de 2021

  Data de realització: 9 de juliol de 2021

  Descripció

  L’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) ha publicat la convocatòria 2021 de suport a projectes culturals. Són elegibles totes les disciplines i expressions artístiques del sector de la cultura. Els projectes poden estan relacionats amb activitats de creació, producció, desenvolupament, difusió, valorització i promoció del patrimoni en totes les seves formes, etc. i han d’incloure socis de cadascun dels tres territoris membres de l’Euroregió (Catalunya, Illes Balears i Occitània).

  Enguany, el procés de selecció es realitzarà en dues etapes:

      Primera fase (candidatura administrativa): termini màxim per presentar les sol·licituds fins al 9 de setembre de 2021. Només els projectes que incloguin tots els documents administratius podran ser avaluats en la segona fase.
      Segona fase (candidatura detallada): lliurament dels dossiers complets, que presentaran el projecte de forma detallada, abans del 23 de setembre de 2021 a les 17 h

  El 9 de juliol de 2021 de 9.30 a 12.30 h tindrà lloc un seminari web de difusió de la convocatòria.

  Programa:

      De 9.30 a 9.45 h: benvinguda i presentació institucional de la jornada a càrrec dels representants de Balears, Catalunya i Occitània i del director de l’Euroregió, Xavier Bernard-Sans.
      De 9.45 a 10.15 h: presentació de la convocatòria de projectes Cultura Euroregió 2021 a càrrec de Lorena Abelenda, tècnica de Cultura i Turisme de l’Euroregió Pirineus Mediterrània.
      De 10.15 a 10.45 h: tres exemples de bones pràctiques de convocatòries anteriors, un per cada territori.
      D'11 a 12.30 h, sessions d’assessorament: experts de cada territori, organitzats en diferents sales de la plataforma Zoom (una per territori), donaran resposta a les preguntes dels assistents sobre qüestions concretes dels sector cultural del seu territori, assessorament per a la cerca de socis, etc. En el cas que durant la sessió es vulguin obrir sales de b2b entre els assistents per a posar-se en contacte per a una possible col·laboració, el responsable de la plataforma Zoom obriria una sala específica.

  Més informació sobre el seminari web i inscripcions.

  La convocatòria Cultura 2021 de l’EPM, en dades:

      Import total: 125.000 €
      Finançament euroregional màxim: 60% del pressupost total de cada projecte recolzat, amb un màxim de 25.000 € per projecte.

  Tenint en compte la situació generada pel context sanitari excepcional, l’Euroregió vol ajudar el sector cultural a innovar tot promovent les llengües i les noves cultures euroregionals. Donarà prioritat als projectes que treballin en temàtiques com ara la igualtat de gènere, la mobilitat dels artistes, els joves creadors, la digitalització de continguts artístics, les activitats destinades a la inclusió de grups de la societat amb major risc d’exclusió per motius sanitaris o socioeconòmics, o també les categories de professionals de l’àmbit cultural més exposades a la precarietat degut a l’actual crisi sanitària. La convocatòria Cultura la impulsa la Comissió de Cultura de l'Euroregió, que en la seva part catalana està liderada pel Departament de Cultura

Enllaços relacionats