Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Serveis als socis > Convocatòries internacionals

Convocatòries internacionals

<< Altres convocatòries

Residències a Graner de Creació (València)

Data de termini de presentació: 26 de maig de 2019

 • Data de publicació: 17 de maig de 2019

  Data de realització: 6 de gener de 2020

  Població: València

  Descripció

  Us adjuntem la informació sobre aquesta convocatòria de residències de la Generalitat Valenciana que preveu l'acollida de projectes fora de la Comunitat Valenciana. Us recomanem que us llegiu les bases:

  Entenem la residència com un procés d’experimentació, assaig, laboratori i anàlisi del treball. Les residències seleccionades seran creades expressament per als graners de creació 2019-2022 i el seu procés els portarà a presentar un treball com a part del seu recorregut i es presentarà amb públic. A les residències se’ls dotarà econòmicament d’un pressupost tancat, un espai de treball, una mediació artística, una comunicació, un disseny i una continuïtat.

  El projecte tindrà una convocatòria aquest any:

      Una convocatòria per a projectes escènics en abril de 2019 fins el 26 de maig per seleccionar residències escèniques per al segon bloc 2020-2022.

  El projecte graners de creació: 2019-2022 forma part del programa de la Generalitat Valenciana Cultura Resident i parteix del projecte de graners de creació: 2017-2018 de la Rambleta i de Projecte inestable.

  En el projecte existeixen diferents possibilitats de residència. D’una banda, existiran residències seleccionades per sales i per un altre, residències seleccionades pel tàndem sala i festival. Així mateix, les residències tindran temps i economies diferents. Hi haurà residències que mostraran el seu treball amb un recorregut més llarg, entre dos i tres caps de setmana i unes altres en què mostraran un dia. Dependrà dels aforaments de les sales i de la idiosincràsia de cada sala, atorgant diferents valors a les propostes seleccionades: una o dues funcions en aforaments de 400 enfront de nou funcions en sales de xicotet aforament. Impacte enfront de recorregut. Tot ells valors positius i que encaixen en la forma de programar i de ser de cadascun dels projectes.

  En tot moment les residències seleccionades ho seran per les sales i pels festivals atenent els seus valors i se’ls proposarà una economia possible similar. Ben possible pel llarg recorregut en una sala, bé pel tàndem sala-festival, bé per major aforament.

  El projecte Graners de creació s’ha fixat com a objectiu per a la convocatòria 2020 i dins de les possibilitats de reacció per a 2019 esquivar la precarietat i donar solidesa econòmica a la creativitat. Per a això optarem en 2020 per menys residències però amb pressupostos més elevats.

  DATES DE LES RESIDÈNCIES

  El projecte graners de creació tindrà aquesta data general: de gener de 2019 a desembre de 2022.
  Segon bloc de residències, que seran les que formen part d’aquesta convocatòria, de gener de 2020 a desembre de 2020 i de gener de 2022 a desembre de 2022. Les residències seran dins d’aquests dos anys i la programació a les sales, una vegada presentada la proposta, pot ser dins el mateix any o en 2021 o 2023.
  RESIDÈNCIES

  Concurrència 2019-2022: selecció d’un nombre mínim de 13 i màxim de 36 propostes / creadors per a les dues convocatòries.

  Per a aquesta segona convocatòria se seleccionaran un mínim de 10 i un màxim de 15 residències.

  Un 70% aproximadament dels seleccionats seran projectes de la Comunitat Valenciana i un 30% aproximadament de projectes de fora de la Comunitat Valenciana, aquestes residències s’elegiran d’entre els projectes presentats, sempre donant la possibilitat, en cas de falta de projectes específics, de convidar a algun creador perquè forme part de les residències.

  Cada resident crearà un total de dos projectes en els 4 anys (en anys alterns). El primer any es dedicarà a la residència i exhibició de la mateixa creació en l’espai de residència, i el segon any es programarà l’espectacle en diferents espais socis del projecte. El segon projecte seguirà la mateixa fórmula en els dos anys següents.

  Tenint en compte a les especificitats de cada un dels espais de residència que formen part de graners de creació i el seu valor social, de treball al barri, de contextualització, de creació de públics, de dinàmiques de treball:

  • almenys dues de les propostes treballaran amb poblacions específiques (i haurà d’estar present en el projecte presentat)

  • una de les propostes, com a mínim, estarà dirigida a públic escolar i en valencià

  El creador estarà en residència 4 anys en el projecte graners de creació, amb dos processos, amb funcions en altres espais i participant en les activitats de mediació.

   
  ESTRUCTURA DEL PROJECTE 2019-20122


  • Primer any. L’any 2019 residiran i es presentaran les residències del primer bloc.

  • Segon any. L’any 2020 residiran i es presentaran les altres creacions restants

  • Tercer any. L’any 2021 residiran i es presentaran els mateixos creadors de 2019.

  • Quart any. L’any 2022 residiran i es presentaran els mateixos creadors de 2020.

  En els anys alterns, en els quals els creadors no creen, formaran part de la programació en algun dels espais associats amb les creacions de les residències.

   
  PRESSUPOST

  Hem volgut que la idea d’aquest pressupost es base en tres aspectes importants per a nosaltres. Hem volgut que siga estimulant per a les parts, que siga atractiu i sobretot que siga sostenible perquè siga durador.

  El projecte Graners de creació és un projecte finançat en més d’un 60% amb economia de les sales i dels festivals.

  1. Concurrència modalitat única. Les residències seleccionades tindran un pressupost assignat per projecte mínim de 3.000 € (més IVA) per al seu procés i 50% de taquilla en exhibició, per a aquelles propostes seleccionades que estiguen més d’un dia programades. ( Les condicions de finançament estan subjectes a subvencions públiques pel que, poden veure’s millorades, en funció del finançament públic rebut per cada sala.)
  MATERIAL A ENTREGAR (ESBORRANYS)

  Procés creatiu o línies mestres de treball, escrit sobre adhesió a l’eix temàtic des del seu procés creatiu (vegeu apt. Abonament), possible equip (currículums / trajectòria), temps de la residència, mètode de treball i qualsevol altre document que pugua ser interessant.

  Es tractarà de crear un dossier amb les intencions de treball del creador, companyia, col·lectiu dins d’un projecte a 4 anys.

      Es valorarà especialment la metodologia del procés de creació, el model d’exhibició i la seua projecció en el temps (4 anys).
      Es presentaran dos documents: un pdf amb 5 pàgines màxim amb el projecte i un altre document amb el curriculum del grupo artístic amb màxim 5 pàgines també.
      No cal tindre l’equip artístic format. Hi haurà la possibilitat que creadors d’altres comunitats i països presenten projecte amb la possibilitat que treballen amb un equip artístic de la Comunitat Valenciana.
      Es publicaran els seleccionats a la web i xarxes socials, calculant que el període de publicació siga abans de final de juny. Per al dia de la resolució, es convocarà als seleccionats per a la presentació de les residències 2019-2022 en un espai per concretar i que es comunicarà amb antelació.

   
  ESPAIS RESIDENTS

  Les residències tenen lloc en diferents centres actius de la ciutat de València amb les seues pròpies activitats. Els horaris disponibles i les condicions d’ocupació es planificaran amb les direccions de cada centre. Serà la comissió de valoració qui triarà a quin espai va cada proposta.

  Socis de graners de creació 2019-2022: la Rambleta, Centre del Carme, IVC, festival Tercera Setmana, festival 10 sentits, festival Russafa, festival Cabanyal Íntim, TEM-Ajuntament de València, sala Ultramar, teatre del Raval, sala Off, teatre círculo, sala russafa i projecte inestable.

  El nombre de socis del projecte no està tancat, podent créixer cada any amb sales noves o festivals nous o relacions diferents. També es contempla que per disponibilitat pressupostària un any una sala o festival soci estiga en guaret i no aculla cap residència.

   
  DRETS I OBLIGACIONS


  El creador / companyia signarà un acord amb la coordinació del projecte graners de creació i un contracte amb la sala que acull la seua residència.

  DRETS

  • cessió per part dels projectes que atorguen les residències, d’un espai de treball per al procés.

  • materials tècnics i d’audiovisuals (però no d’un tècnic d’il·luminació), segons disponibilitat de l’espai de residència.

  • facilitats perquè les peces no convencionals siguen possibles.

  OBLIGACIONS

  • col·locar en lloc visible “graner de creació: residències 2019-2022” i el logotip corresponent. En totes les seues accions de comunicació, imatges i productes presentar el treball en un dels espais del projecte dins de la seua programació 2019-2022.

  • no representar la peça en condicions de taquilla en una altra sala de la ciutat de l’àrea metropolitana de València en almenys 3 mesos des de l’estrena, llevat d’excepcions que es comunicaran i acordar entre les parts.

  • ser part activa, dinamitzadora i implicada del projecte de residències 2019-2022 i col·laborar amb les activitats proposades (artístiques, d’investigació, de difusió i de creació d’audiències).

  • compromís de generar i enviar els materials promocionals (cartell, fotos, dossier) en un temps determinat als espais d’exhibició per a la seua promoció.

Enllaços relacionats