Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La Central del Circ puja als escenaris

Notícies del circ

<< Altres notícies La Central del Circ - 16/10/2013

La Central del Circ puja als escenaris

Del 18 al 27 d’octubre es podran veure els espectacles d'Atempo Circ i Sisters que han creat a La Central del Circ en residències conjuntes amb el Festival Escena Poblenou i l’Ateneu Popular 9Barris

Aquesta tardor diverses companyies de circ tenen l’oportunitat d’estrenar els seus espectacles a festivals i equipaments gràcies a les residències conjuntes que ha convocat La Central del Circ amb el Festival Escena Poblenou i l’Ateneu Popular 9Barris.

Atempo Circ estrena Deal, al Festival Escena Poblenou i Sisters estrena Clockwork a l’Ateneu Popular 9 Barris
Matias Marré, Sol Vázquez i Spela Vodeb de companyia Atempo Circ, proposen la seva nova peça Deal per ser presentada al Festival com a resultat de la residència de creació atorgada conjuntament entre Escena Poblenou i La Central del Circ. Deal (acord, tracte) és una acció quotidiana al món modern. És el resultat d’interaccions humanes que poden arribar a desvetllar allò que realment som. A través del moviment i barrejant el llenguatge de circ i dansa, aquesta peça desenvolupa un particular univers de trobades i acords amb l’altre, amb els objectes, amb la nostra força i fragilitat.
Es podrà veure el 18 d’octubre dins del marc del Festival, a les 19h i el 20 d’octubre a les 17’30h a la plaça de Can Felipa.
Deal és el quart espectacle de la companyia Atempo Circ amb Matías Marré i el segon creat amb el suport de La Central del Circ. El seu primer espectacle, Atempo, va girar per festivals de tot el món durant els últims tres anys.
Els components de Deal van formar part de l’elenc de l’últim espectacle del coreògraf Roberto Olivan, A place to bury strangers, estrenat el gener de 2013 al Mercat de les Flors de Barcelona. Una visió comuna del moviment i l’interès per barrejar llenguatges com al circ i la dansa els va portar a engegar aquest projecte.
 

Sisters, és una de les cinc companyies seleccionades per la plataforma de Circus Next, dispositiu d’acompanyament de creadors de circ emergents a nivell europeu. El concepte de Clockwork neix de l'obsessió de Sisters per la perfecció dels temps entre els seus cossos en moviment. Uns depenen dels altres tant físicament com mental quan es mouen, de la mateixa manera que el rellotge depèn de les agulles i els engranatges per al seu funcionament. Clockwork es podrà veure dissabte 26 d’octubre a les 21h i diumenge 27 d’octubre a les 18h a l'Ateneu Popular 9 Barris, en el marc d'una residència de creació conjunta amb La Central del Circ.
Després d’haver-se format tres anys a la Universitat de Circ i Dansa d’Estocolm, el francès Valia Beauvieux, el danès Mikkel Hobitz Flitenborg i Pablo Rada Moniz van formar Sisters. Per aquesta primera creació, han comptat amb la mirada externa del coreògraf i performer grec Dimitris Papaioannou i amb el suport de grans equipaments de circ d’Europa. L’espectacle s’estrenarà també a França al Manège de Reims, començament d’una gira que de ben segur els portarà a molts indrets del món.

I aquest novembre, En Ebullició. 6a Mostra de Companyies Residents a La Central del Circ i els tallers de circ en família.

El proper divendres 8 i dissabte 9 de novembre, La Central del Circ acull la mostra de peces curtes i espectacles en procés de creació, En Ebullició, que ens permetran veure i entendre com es crea un espectacle. Números ja enllestits i d'altres que necessiten posar-se davant del públic. Veurem l'energia i les ganes de mostrar tot allò que saben fer, serà el moment de compartir el seu treball personal. Un espectacle per a tots el públics amb la direcció artística de Joan Ramon Graell, i els artistes de la Central del Circ.
El dissabte 9 de novembre, la Central acollirà un dels tallers de circ en família, una proposta de la XECC, la Xarxa d'Espais de Circ de Catalunya que té lloc simultàniament a diversos espais destinats a les arts circenses de Catalunya durant un mateix cap de setmana, i ofereix a les famílies la possibilitat d'experimentar amb diverses tècniques de circ com l'acrobàcia, el pal xinès, els malabars, el trapezi o la tela acrobàtica.