L’ACET i la XECC demanen al PROCICAT que reconsideri mantenir tancats els centres de formació de teatre i circ

Des de l’ACET (Associació catalana d’Escoles de Teatre ) i XECC (Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya) volem mostrar el nostre desacord i indignació davant les noves mesures anunciades aquest migdia i que obvien el nostre sector: la formació artística en art dramàtic i arts del circ, que representen més d’un centenar de centres i que no estem autoritzats perquè a data d’avui la Generalitat de Catalunya no té redactat el decret que possibiliti sol·licitar l’autorització des dels nostres centres.

Els demanem que ens responguin i argumentin:
•    Quins són els criteris i paràmetres epidemiològics concrets que fan possible que els centres d’educació de dansa i música autoritzats puguin obrir i els centres de teatre i circ no autoritzats no?
•    Si el que es pretén és donar un respir als sectors més afectats, per què els nostres centres han de continuar tancats quan ho han estat des del del març 2020?
•    Les escoles de teatre i circ també fem formació i preparació per a l’accés a la formació reglada. Per què hem de continuar tancats?
•    El criteri de mantenir el grup bombolla està garantit en les escoles autoritzades? I per què no està garantit en les no autoritzades?
•    Com expliquem a les nostres famílies i alumnes que la seva escola de teatre/circ ha de continuar tancada mentre les escoles de música i dansa autoritzades poden obrir?
•    El dret a assistir a mítings preval per sobre al dret a l’educació i l’accés a la formació teatral i de circ?
•    Per què a hores d’ara i després de diverses comunicacions als dep. d’Educació i Treball, gran part dels nostres centres i treballadors/es no tenen accés als ajuts, simplement pel fet de no pertànyer a un epígraf majoritari, tot i que els que utilitzen són igualment vàlids?
•    Han tingut en compte a tot el nostre alumnat que no pot accedir des de fa mesos a una educació amb presencialitat i qualitat?
•    Han tingut en compte que estan privant a milers d’alumnes a poder assistir a formacions artístiques que suposen també cura, socialització i resiliència davant la situació que des de fa gairebé un any estem patint?
•    Què ens proposen fer a les escoles no autoritzades per tenir els mateixos drets que les autoritzades?
•    Que proposen al nostre alumnat com alternativa als seus estudis de teatre i circ, als seus espais de sociabilització i acompanyament?
•    I què proposen al professorat de les escoles de teatre i circ que fa més de deu mesos que no poden treballar ni tenen mitjans econòmics per subsistir?

Esperem les seves respostes i arguments que ens facin comprendre que no ens trobem davant una situació de discriminació i de greuge comparatiu. Així mateix esperem que les respostes que ens facin arribar, siguin explicacions objectives i fonamentades que ens permetran acceptar l’enfonsament del nostre sector i el perjudici d’alumnat i famílies com a fets necessaris i inevitables. En cas contrari exigim que reconsiderin les seves decisions.

Junta ACET
Junta XECC

 

Volem mostrar el nostre desacord i indignació davant les noves mesures anunciades aquest migdia i que obvien el nostre sector

Compartiu aquesta notícia