Els formadors i formadores de circ demanen tornar a treballar

Els formadors i formadores de circ exigeixen poder tornar a treballar, amb mesures segures, per tal que el sector de l’educació artística no reglada pugui sobreviure l’actual crisi econòmica generada per la COVID-19. Des de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) donem suport a aquesta reivindicació i us fem arribar la documentació i el manifest elaborat per formadors i formadores, que han convocat una manifestació a Mataró cada dimarts a les 19h30 i més activitats a les xarxes socials.

A continuació us adjuntem la seva nota de premsa i us adjuntem també el Manifest que ja ha recollit unes 300 signatures  a través d’aquest enllaç.

Si voleu més informació sobre aquesta iniciativa podeu parlar amb:

Andrea Martínez – 606 288  459 (Whatsapp)
Serena Vione - 622 47 27 11



"Formadors i Formadores de Circ un altre cop aturats"

Us convidem a reflexionar sobre el que està passant.
No volem debatre sobre el virus, les mesures, la propagació o els grups bombolla.

Sí que volem posar en relleu com aquesta pandèmia ha deixat al descobert la precarietat i les mancances des d’on es treballa en la formació de circ, igual que en molts altres àmbits de la cultura.

La pandèmia ha donat visibilitat a aquesta desigualtat en quedar exclosa de les activitats considerades essencials les activitats formatives de les escoles de circ no reglades, (el 99% dels centres existents a Catalunya). El sistema malauradament sembla precisar pel seu manteniment essencial d’un consum voraç i d’una elevada precarietat laboral, però cal recordar que també se sosté gràcies a l’existència d’unes xarxes culturals que construeixen vincles afectius, emocionals i d’ajut mutu, i que atenuen l’impacte de la manca de sentit del present sobre bona part dels mortals. El circ neix d’aquestes xarxes i és des d’aquest punt que ja fa dècades que treballa.

S'ha escrit un manifest per visibilitzar aquesta precarietat i maltractament que està rebent l'educació artística, al que ja s'han adherit mes de 250 persones del territori, de l'estat  fins i tot des d’Itàlia.    

Volem que se'ns escolti i demanem:


1.    Que ens deixin treballar amb mesures segures, per tal de no acabar amb el sector de l'educació artística no homologada. Volem treballar.

2.    Que es contemplin ajuts adequats per als  formadors/es i les escoles de circ no homologades.

3.    Cal regularitzar la situació laboral dels treballadors i treballadores de la cultura, adequant-se a l’especificitat del sector per acabar amb la precarietat crònica del sector cultural.

4.    Que es valori l'acció socioeducativa que fem i el valor que la nostra feina aporta a la societat, a la cultura i a l'art, i es posi en relleu el dret dels infants, joves i adultes a practicar activitats físiques, artístiques i creatives, tan necessàries per a la salut de totes.
5.    Des del món del circ volem reivindicar el dret a l'art perquè pensem que aquest també és el nostre deure envers la societat.


Els formadors i formadores proposen les següents accions de difusió de les seves reivindicacions:


•    Cada dimarts  de novembre-a les 19h. Anar a la Manifestació de Mataró a llegir el manifest, pensant alguna acció.

•    A partir del  dia 18 de novembre-  crida a publicar a xarxes fotos de reclam amb #somcirc # somescolesdecirc #somcultura #someducacioartistica #hoestemfentbé # somessencials #volemtreballar #.....

intstagram   #SomEscolesDeCirc
facebook      @somcirc
twiter           SomEscolesDeCirc

•    Dia 25 de novembre- (pensant que no hauran obert les escoles....) concentració davant de les escoles amb pancartes unitàries
•    Adhesions al manifest a través d’aquest enllaç

Des de l’APCC donem suport a aquesta reivindicació que lluita per la supervivència de l’educació artística no reglada

Compartiu aquesta notícia