Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
Ets a: Portada > Notícies del circ > La Junta de l'APCC resumeix els valors que regiran el seu mandat

Notícies del circ

<< Altres notícies APCC

La Junta de l'APCC resumeix els valors que regiran el seu mandat

La transparència, l'escolta, l'autocrítica, el feminisme, la creativitat i la dignitat són alguns dels valors

La Junta de l'APCC, escollida el passat mes de desembre, ha resumit en un document els valors que regiran la seva acció fins a finals de 2021, quan acaba el seu mandat. Aquí podeu consultar el document elaborat per la Junta, presentat en la passada Assemblea general celebrada el 5 de juny.

VALORS DE LA JUNTA DE L’APCC

La junta de l’APCC creu en la transparència com a valor essencial per a dur a terme totes les seves accions per a millorar i ajudar el sector. Com a representants d’un col·lectiu, creiem que ser clars i cristal·lins és fonamental per a que tothom es pugui sentir ben representat. Establir uns bons canals de comunicació és bàsic per treballar aquesta transparència:  poder comunicar-nos adequadament entre els socis i sòcies crearà aquest moviment d’informació que ajudarà a entendre millor totes les accions o passos que es fan des de l'associació.
També es fomenta el dret dels socis i les sòcies a sol·licitar qualsevol informació i de poder ser actiu/va i participar a les comissions i, a través d’elles, a les decisions de la junta. D’aquesta manera totes i tots també serem responsables del creixement de l’associació.

La junta de l’APCC advoca per un pensament col·lectiu fonamentat en el treball en xarxa i la inclusió sectorial. A través d’una visió descentralitzada i panoràmica del circ, pretén donar resposta de manera igualitària i oberta a les demandes del sector. Tot plegat fonamentat en una estructura horitzontal i amb una visió feminista i inclusiva.

L’APCC vol vetllar perquè el circ recuperi l’estatus de dignitat i prestigi que tenen les arts; fomentant la professionalització del sector i reclamant també un tracte professional per part dels agents culturals i les administracions.

Entenem per criteris de professionalitat: aplicació, serietat, honradesa i eficàcia.
Com a junta ens hem d’aplicar aquests criteris per tal de desenvolupar la nostra tasca amb professionalitat i això ens exigeix estar molt a l’escolta. Escolta per aprendre les diferents realitats que intentem representar. Escolta per entendre totes les problemàtiques, buscant aquells punts de vista que se’ns escapen per poder posicionar-nos amb la reflexió necessària. Escolta per mantenir-nos actualitzats en tots aquells camps que es relacionen amb el nostre sector.

La junta de l’APCC creu en la crítica com a base per a la reflexió i reformulació constant de la seva missió i objectius. Promovem l’autocrítica i la crítica constructiva per poder adaptar constantment les accions que emprenem a la situació social actual i les necessitats de tots els socis i sòcies. Volem ser flexibles però a l’hora, no deixar de ser exigents i tenaços perquè el circ segueixi sent una eina de reflexió i transformació social i cultural a l’abast de tothom.

La Junta de l’APCC vol potenciar la creativitat en la gestió, acompanyament i representació de totes i cadascuna de les sòcies de l’associació, adoptant una perspectiva oberta que permeti comprendre la complexitat i diversitat del seu context (individual, social, cultural i institucional).