Els projectes de Carla Farreny, La Industrial Teatrera i Pau Palaus, seleccionats pel programa de Suport a la Creació de Firà Tàrrega

Suport a la Creació de Fira Tàrrega, el programa d’acompanyament de processos de creació escènica de FiraTàrrega, ha escollit entre d’altres els projectes de circ de les companyies Carla Farreny, la Industrial Teatrera (“Herència”) i Paus Palaus en la seva edición d’enguany. En total s’han seleccionat 18 projectes artístics als que la fira acompanyarà duran la seva creació.

Els projectes de persones associades a l’aPCC són Tour, de Carla Farreny, una peça que reflexiona sobre la transmissió dels oficis i explora els nexes comuns entre la ceràmica i el trapezi, Zloty Tulipan  de la Cia. Pau Palaus, amb, un espectacle basat en el clown contemporani, el teatre gestual, la improvisació i la música en viu i La Industrial Teatrera té entre mans Herència, una proposta de carrer en clau de clown que ens farà pensar en el món que lleguem a les properes generacions.

Aquest procés d’acompanyament preveu assessorament, residències, assajos oberts i recerca de circuits de distribució per als espectacles. Enguany s’incorpora una quarentena d’equipaments escènics cómplices que com a coproductors garanteixen el finançament i el recorregut de distribució de les produccions.

En la situació actual, el calendari d’aquestes activitats queda a l'espera de concreció en la mesura que ho permeti el procés de desconfinament al llarg de les properes setmanes.
Fira Tàrrega ha manifestat que en la situació actual programes de suport com el seu són més necessaris que mai per tal de contribuir a recuperar l’activitats en un sector que havit aturada la seva activitat.

Totes les companyies seleccionades aquest 2020 són: Aina Tur, Carla Farreny, Cia. Moveo, Cia. Pau Palaus, Eléctrico 28, Enmedio y Andrea Paz, Grandia / Martorell / Vilajuana, Haa Collective, Hands Down Circus (UK), Hermanas Picohueso, Íntims Produccions, Kamchàtka, La Industrial Teatrera, Magí Serra & Anamaria Klajnšček, Métrica bárbara, Rawscenography, Rui Paixão (PT) i Tombs Creatius.

Novetats
Com a novetats d'aquesta edició cal destacar, en primer terme, la incorporació d'una quarantena de còmplices coproductors que se sumen a la Fira per fer realitat aquests espectacles. Entre aquests, podem mencionar els festivals Grec, Eufònic, LEME (Portugal), Sismògraf o Al Carrer de Viladecans, la fira Mediterrània o equipaments com Roca Umbert, el Konvent de Berga, L'Estruch, el Graner, la Nau Ivanow, La Central del Circ o el Teatre de l'Escorxador de Lleida, a més dels ajuntaments de Balaguer, Alpicat o la Bisbal d'Empordà. L'objectiu es generar una xarxa de coproducció per garantir la producció en les millors condicions durant el procés de creació i construir un teixit de distribució sostenible que permeti donar sortida i recorregut comercial als espectacles.

La segona novetat ve donada per la signatura d'un acord de col·laboració amb la Universitat de Barcelona, gràcies al qual diversos alumnes de postgrau participaran en un projecte pilot de formació en gestió de talent i acompanyament en la producció tutoritzat per FiraTàrrega i que té l'objectiu d'aportar una mirada exterior i suport estratègic a les companyies integrades al programa Suport a la Creació.

La tercera novetat és la programació d'activitats no teatrals que tenen com a destinatari la ciutadania de Tàrrega i que estan relacionades amb les temàtiques comunes que es desprenen del contingut dels espectacles seleccionats. La Fira ha encarregat a una de les companyies, Íntims Produccions, l'anàlisi de les temàtiques i el disseny de les activitats. El resultat és que els espectacles seleccionats comparteixen l'interès per disciplines com la intel·ligència artificial, la memòria, el treball artesanal, la ruralitat, la convivència entre tradició i modernitat, els espais físics i els espais virtuals, l'anonimat i les xarxes socials o la dissidència. Aquesta programació "expandida" es concretarà, quan les circumstàncies ho permetin, amb la producció d'un podcast sobre la memòria que es compartirà a les xarxes socials, un taller de ceràmica a l'Escola Ondara de Tàrrega i una jam d'internet per reflexionar sobre algorismes, intel·ligència artificial i dissidències en la societat del control contemporània.

La Fira encara no pot confirmar si mantindrà les dates o quin format tindrà enguany

Compartiu aquesta notícia