El projecte “Teia” de la trapezista Júlia Farrero i Puig escollida per al suport de la plataforma Arts de Carrer

El projecte “Teia” de la trapezista Júlia Farrero ha obtingut el suport a la creació de la plataforma Arts de Carrer, que consisteix en una aportació econòmica de 5.000€ i la possibilitat d’acompanyament i contractació per part d’esdeveniments membres de la plataforma, formada per festivals d’arts de carrer de Catalunya. “Teia” ha estat escollit entre els 38 projectes presentats per la seva dramatúrgia inspirada en la tradició que connecta amb l’actualiat a través d’elements de circ contemporani, tot integrant el medi natural i rural en el medi urbà.

“Teia” és “la fusta del pi negre que després d’haver-se trencat cicatritza amb resina o també dita rentina. A la fusta del pi negre que esta plena de resina se li diu teia i al cremar-se il•lumina més que quan el pi està sec. Aquesta és la fusta que s’utilitza per construir les falles.
 

En un context rústic i amb la tradició pirenaica de les falles com a font d’inspiració, la peça de Júlia Farrero sorgeix entre el moviment i el trapezi (o la seva simbologia) a través d’un llenguatge simple i visual. Un espectacle on conviuen la tradició i el circ contemporani i que convida a l’espectador a ser part d’aquest ritual, a sentir a recordar i a gaudir.
 

A través del foc i la fusta, Farrero vol parlar dels meus records, de mi, del seu padrí i d’aquelles persones de mans arrugades i peus arrelats a la terra. En un mateix escenari i dins de cadascú de nosaltres, emergeix la contradicció amb les arrels.

Plataforma d'Arts de Carrer

L’Associació Plataforma d’Arts de Carrer neix per agrupar sota un mateix sostre els festivals, fires i mostres que tenen les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació.

Emmarcat dins les activitats que l’Associació promou per donar valor i visualitzar les arts de carrer, el Suport a la Creació en Arts de Carrer té la voluntat de recolzar a noves produccions i a aquelles companyies de teatre, circ, dansa, clown, titelles, arts visuals i/o treballs transdisciplinars que tenen com a escenari el carrer. El jurat va valorar els projectes presentats tenint en compte la qualitat artística de la proposta, la seva viabilitat tècnica i econòmica, la presència d’altres coproductors (tant públics com privats) i diversificació en el finançament del projecte, i que no només utilitzi el carrer com a escenari, sinó que a més sàpiga desplegar-se i dialogar en l’espai públic.

Entre els 38 projectes presentats va destacar per proposar una dramatúrgia inspirada la tradició i que connecta amb l’actualitat

Compartiu aquesta notícia