Més de 3.000 persones gaudeixen del segon Sant Martí de Circ

La segona edició del Sant Martí de Circ ha repetit i incrementat l’èxit de públic de l’any passat, amb més de 3.000 persones que han gaudit dels sis espectacles i els dos tallers de circ organitzats durant el passat cap de setmana al carrer Alfons el Magnànim del barri del Besòs i el Maresme de Barcelona. El festival ha format part del programa d’activitats d’Estiu al Barri i ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona, que se suma a la de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). Novament la direcció artística va a càrrec de la cooperativa d’artistes CoopdeCirc.

Des de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya voldríem que en el futur el districte de Sant Martí liderés el festival en pròximes edicions, com ha començat a fer enguany amb l’important ajut econòmic de Pla de Barris. D’aquest manera des de l’APCC  pugui continuar amb l’objectiu d’iniciar activitats a d’altres districtes.

El Sant Martí de Circ és una iniciativa de l’APCC, que el va engegar el 2017 amb l’objectiu de crear lligams de proximitat amb el barri que acull la seva oficina i La Central del Circ, equipament que gestiona. El 2017 unes 2.500 persones van assistir als espectacles i tallers.

Programació gratuïta i familiar
El Sant Martí de Circ s’ha consolidat enguany amb la seva segona edició, mantenint el seu petit format amb un total de quatre espectacles, un itinerant i un cabaret. S’han ampliat els tallers de circ, que han estan programats els dos dies, tant dissabte com diumenge, perquè els més petits poguessin conèixer diferents disciplines de circ com els malabars, el trapezi o l’equilibrisme.
 

La programació de circ s’ha concentrat al voltant de l’antic cinema Pere IV, al carrer d’Alfons el Magnànim. Tots els espectacles i tallers han estat gratuïts.
Sant Martí de Circ ha acollit una programació per a totes les edats, que recull les diferents línies artístiques del circ que es fa actualment. En la majoria dels casos s’ha tractat d’artistes joves, com les companyies catalanes Hotel Iocandi o Vöel, i d’altres de l’estat espanyol com Faltan 7 i Irene de Paz, però el festival també ha acollit artistes de llarga trajectòria, com Los Barlou, Guga i Silvia i Ramiro Vergaz. La direcció artística ha tingut en compte el criteri de la paritat i hi hagut presència equilibrada entre homes i dones en la programació de tot el festival. 

Tant dissabte com diumenge, el Sant Martí de Circ ha començat amb els tallers infantils a càrrec de CoopdeCirc, on els més petits han tastat els malabars amb diàbolos, pilotes, passejar damunt d’un fil, enfilar-se a un trapezi, etc.
 

Dissabte els espectacles programats eren La madeja, de la funambulista Irene de Paz, i Express, de la companyia sortida de l’Escola Carampa de Madrid  Faltan 7. El mateix dia la companyia especialitzada en xanques Todozancos ha fet un espectacle itinerant entre l’espai dels tallers i els altres espais, passant per la Rambla Prim.

Diumenge es va poder veure Esquerdes, el primer espectacle d’Hotel Iocandi amb la música en directe a càrrec de Joana Gomila i després va ser el torn de Set up de la companyia Los Barlou, formada per artistes ja consolidats com Miner Montell, Boni i Dani Patillas.

El Sant Martí de Circ va acabar amb el Cabaret, presentat per la companyia La Bien Querida, i amb les actuacions de cia Vöel amb acrobàcies aèries; la companyia Du’k’to amb acrobàcia a terra i dansa; Guga i Sílvia amb el seu número d’equilibrisme i acrobàcia; Juana Beltrán, especialista en verticalisme i Ramiro Vergaz, expert en malabars.
 

Una iniciativa de l’APCC
Sant Martí de Circ és una iniciativa de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC), situada a La Central del Circ al Parc del Fòrum. L’APCC és l’encarregada de gestionar aquesta fàbrica de creació.
 

L’objectiu del festival, de petit format, és promoure i difondre el circ que es fa a Catalunya i la creació de lligams de proximitat amb el barri del Besòs i el Maresme (districte de Sant Martí) i les seves entitats. La primera edició del 2017 va ser una aposta de l’APCC per endegar un projecte d’exhibició de circ amb l’objectiu que el consistori compartís aquest projecte com ho ha fet enguany a través del Pla de Barris. L’edició va ser un èxit de públic, amb 2.500 persones de públic.

Entitats sòcies i col•laboradores
Sant Martí de Circ és possible gràcies a l’aportació econòmica del Pla de Barris (Ajuntament de Barcelona) i de l’APCC. També col•laboren en aquest edició La Central del Circ, Fira Trapezi, Cíclicus i  l’espai de circ Cronopis.

L’APCC és una organització sense ànim de lucre que a la vegada rep el suport econòmic de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.   

Molt bona acollida dels tallers de circ per a infants i èxit de públic de totes les edats dels espectacles programats per CoopdeCirc

Compartiu aquesta notícia