Fidelis Fortibus de la companyia Ronaldo obté el Premi Ciutat de Barcelona 2017 de circ

L'espectacle Fidelis Fortibus de la companyia Ronaldo ha obtingut el Premi Ciutat de Barcelona 2017 de circ. La peça, creada i interpretada per Danny Ronaldo, ha aconseguit el guardó per la seva originalitat, “fruit d’una eficaç combinació de modernitat i tradició, construït amb una gramàtica que en essència combina un gran valor artística, un cuidat ofici i un saber artesanal”.

En la peça Danny Ronaldo interpreta un clown que fa reviure tots altres artistes d'un circ, en una proposta d'espectacle familiar amb arrels que ens transporten als circs ambulants del segle XIX i també a la tradició de la Commedia dell'Arte. La peça és una coproducció del Theater op de Markt - Dommelhof, Festival PERPLX, MiramirO, Théâtre Firmin Gémier/ La Piscine i el Pôle national des arts du cirque d’Ile de France.

El jurat, integrat per Margarida Troguet (presidenta), Leandro Mendoza, Tena Busquets, Jordi Fondevila i Jordi Aspa, per unanimitat, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 de circ a l’espectacle  “Fidelis Fortibus” de Circus Ronaldo, creat i interpretat per Danny Ronaldo, per la seva originalitat, fruit d’una eficaç combinació de modernitat i tradició, construït amb una gramàtica que en essència combina un gran valor artístic, un cuidat ofici i un saber artesanal.

El Premi Ciutat de Barcelona de Dansa ha estat per la companyia Mal Pelo. El jurat, integrat per Àngels Margarit (presidenta), Jordi Sora, Gastón Core, Mariana Giustina i Alexis Eupierre ha atorgat, per unanimitat aquest guardó per la generosa i delicada transmissió de la peça Bach i la brillant i excepcional interpretació de la Federica Porello que aporta una nova llum a la gran riquesa coreogràfica de la peça, com es va poder veure el mes de maig a la sala Hiroshima.

Per la seva banda el Premi Ciutat de Barcelona de TEatre ha estat per l'actriu Imma Colomar. En aquest cas el jurat, integrat per Oriol Puig (president), Beth Orfila, Victòria Szpunberg, Jordi Prat i Coll i Magda Puyo, ha atorgat, per unanimitat, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 de teatre a l’actriu Imma Colomer, per la seva interpretació a l’espectacle Un tret al cap, escrit i dirigit per Pau Miró. El jurat ha valorat la saviesa escènica de la intèrpret, que transcendeix el seu domini de l’ofici i la tècnica. Reconeix també el seu compromís ètic i estètic en aquesta interpretació que s’afegeix a una trajectòria exemplar.



 

L'espectacle va formar part del darrer Festival Grec

Compartiu aquesta notícia