Fem Circ! Fem Cultura!

PARC DEL FÒRUM DE BARCELONA
Moll de la Vela, 2 08930 Sant Adrià del Besós
Telf. (+34) 93 356 09 31 •info@apcc.cat

ombra
You're in: Home > Circus calendar in Catalonia

Circus calendar in Catalonia

<< Other Show

Estat d'Emergència (Producció Nacional de Circ) a Vic

Company/Entity:
Producció Nacional de Circ
Starts:
6 March 2021 - 18:00h
Ends:
6 March 2021 - 19:00h
Address:
Teatre L'Atlàntida
Place:
Vic

Sinopsi

Un espectacle, set artistes, setze ciutats

El panorama creatiu del circ català ofereix una gran riquesa i diversitat de companyies i creadors que gaudeixen de reconeixement nacional i internacional; alhora, el país té una bona xarxa de teatres municipals i equipaments escènics de qualitat.

Per tal de visibilitzar, compartir i apropar el circ a públics més amplis, i en el marc del Pla d’Impuls del Circ, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Grec Festival de Barcelona posen en marxa la Producció Nacional de Circ, una peça de gran format escènic que compta amb el suport de La Vela de l’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell i la complicitat dels grans equipaments escènics municipals de Catalunya. La Producció s’estrena al Festival Grec i posteriorment farà gira per quinze grans espais escènics municipals del territori català.

Un espectacle pensat per mostrar-nos, a través del circ, com veuen el món i com s’enfronten als problemes d’un planeta a punt de col·lapsar els i les joves artistes d’avui, i que ha acabat creant-se… en plena emergència sanitària. No ha estat fàcil, però en circumstàncies difícils i molt poc habituals, Estat d’Emergència s’ha convertit en una realitat. De fet, la pandèmia ha acabat afegint-se a la llarga llista de crisis a les quals s’enfronten també els i les artistes: des del col·lapse ecològic fins a l’auge del feixisme o la crisi de l’habitatge.

Com ha influït en l’espectacle la situació i el confinament durant el qual ha estat creat en bona part? Ho veureu en una proposta amb una escenografia minimalista pensada per ser sostenible i crear el mínim de residus possibles i que serveix per retratar el circ d’avui, però, especialment, el circ del futur.

Signa la proposta Joan Ramon Graell, un expert portador d’aeris que, entre moltes altres produccions, ha treballat a Rodó i Invisibles (Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris), i a Homeland. A més, ha col·laborat amb companyies com Akoreacro, Circ Cric, Cirque Hirsute i Los 2 Play.

Related links